Gezonde vleesvervangers

Gezonde vleesvervangers

Wat zijn valledelsole.nl ? Een peulvrucht is een plant uit de familie Fabaceae. Het is een zaadje of een vrucht. Ook bekend als een puls, wordt het vaak gekweekt voor menselijke consumptie en voor veevoer of kuilvoer, en als bodemverbeterende groenbemester. De zaden van peulvruchten zijn eetbaar en kunnen worden gebruikt om soep, brood en kuilvoer te maken. In dit artikel worden de voordelen van het eten van linzen uitgelegd.

Studies hebben aangetoond dat peulvruchten voedzaam zijn en zelfs de bloeddruk kunnen verlagen. Hun kalium-, magnesium- en vezelgehalte dragen bij aan hun vermogen om de bloeddruk te verlagen. Daarnaast kunnen peulvruchten een lekkere veganistische soep zijn of een pittig kerriegerecht. Supplementen die groene algen bevatten zijn een andere manier om de nodige voedingsstoffen uit peulvruchten te halen. Deze oude levensvormen behoren tot de oudste op aarde en worden al eeuwenlang door mensen gegeten. Spirulina, een blauwgroene alg die zowel in zout als in zoet water groeit, heeft veel gezondheidsvoordelen, waaronder het verminderen van triglyceriden, het helpen bij gewichtsverlies en het verlagen van cholesterol en middelomtrek.

Van de vezels en fytochemicaliën in peulvruchten wordt gedacht dat ze kanker helpen bestrijden. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat zink een kankerbestrijdende werking heeft, net als fytinezuur en selenium. Andere antioxidanten en mineralen in peulvruchten kunnen bijdragen aan de voordelen tegen kanker. Deze bevindingen zijn echter gebaseerd op dierstudies en proeven bij mensen zijn beperkt. Het is belangrijk om vooruit te plannen en alleen gedroogde of ingeblikte peulvruchten van hoge kwaliteit te kopen voor de beste resultaten.

Voor meer informatie zie: valledelsole.nl