Spliterwten bereiden voor verschillende maaltijden

Spliterwten bereiden voor verschillende maaltijden

Spliterwten zijn een populaire culinaire en agrarische bereiding. Het zijn de gedroogde, geschilde en gespleten zaden van Pisum sativum. Traditioneel werden ze gebruikt in de Indiase keuken. Nu worden ze vaak aangetroffen in de westerse keuken. Hier is een nadere blik op spliterwten bekijk. Lees verder om te leren hoe u ze voor verschillende maaltijden kunt bereiden. Dit is wat je moet weten over splitbonen.

spliterwten

Om spliterwten te koken, spoelt u ze af. Ze hoeven niet te worden geweekt, maar als ze oud zijn of niet goed zijn bewaard, kan het helpen om ze 12 uur of een nacht te laten weken. Zorg ervoor dat u gefilterd water gebruikt, want kraanwater kan mineralen bevatten en kan ervoor zorgen dat spliterwten te zacht worden. Om deze problemen te voorkomen, moet u splitbonen minstens een uur laten weken voordat u ze gaat koken.

Spliterwten kunnen tot een jaar worden bewaard. Ze hoeven niet vooraf te worden geweekt en koken in een kortere tijd dan andere gedroogde peulvruchten. Spliterwten die meer dan een jaar oud zijn, kunnen echter moeilijk te koken zijn en ze kunnen flauw smaken. Om deze reden is het belangrijk om zoveel mogelijk verse erwten te gebruiken. Bovendien is het het beste om degenen die te oud zijn te vermijden, omdat ze misschien moeilijk te eten zijn. U kunt altijd de houdbaarheidsdatum op de verpakking raadplegen.

Ondanks hun naam kunnen spliterwten tot drie jaar worden bewaard. Het belangrijkste is om ze in een luchtdichte verpakking op een droge, koele plaats uit het zonlicht te bewaren. Hoe ouder ze zijn, hoe langer ze nodig hebben om te koken en zacht te worden. Gelukkig hoeven spliterwten niet te worden geweekt voordat ze worden gekookt. Maar spoel ze voor het koken grondig af. U wilt verkleurde of stoffige erwten verwijderen en ervoor zorgen dat ze vrij zijn van insecten.

Meer info over dit artikel: valledelsole.nl