Het begrijpen van de verschillende soorten autotuning

auto tuning

Auto-tuning is meestal de wijziging van een voertuig om de prestaties op de een of andere manier, vorm of vorm te maximaliseren voor een andere reeks functionaliteitsbehoeften van degenen die het aanvankelijk is ontworpen om te vervullen. Over het algemeen is dit alleen maar een hogere interne motorprestaties en / of dynamische rij-kenmerken, maar soms kunnen auto’s worden gewijzigd om een betere brandstofverbruik, een soepelere aandrijving of zelfs betere prestaties overal te geven. Hoewel deze modificaties typisch niet overdreven opdringerig of duur zijn, bieden ze wel een aantal voordelen. Een geoptimaliseerde motor zal bijvoorbeeld in het algemeen een krachtiger zijn die een grotere kilometers mogelijk zal maken, minder vervuiling en langer rijbereik. Deze voordelen zijn vooral belangrijk voor consumenten die dagelijks gebruik maken van daags of snelweg rijden.

Turbo-motoren zijn een zeer populaire modificatie geworden voor veel consumenten en deze trend toont geen tekenen van vertragen. Een Turbocharged-motor biedt een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele voorouders. Turbocharged-motoren bieden hogere hoeveelheden paardenkracht tijdens het consumeren van minder brandstof. Turbocharged-motoren bieden ook aanzienlijke vermogenswinsten over hun standaardteller-onderdelen tijdens het consumeren van veel minder brandstof en emissies dan natuurlijk geaspirateerde motoren.

Turbocharging is al heel lang geleden en is nog steeds een erg populaire manier om uw auto aan te passen.

Een van de meest populaire typen turbolarge-motoren is het directe injecteersysteem dat zuurstof aan brandstof levert, omdat ze worden verbrand, wat op zijn beurt brandstof meer en op een efficiëntere manier verbrandt. Turbo-motoren produceren ook hogere compressieverhoudingen en staan bekend als zeer efficiënt. Turbocharged-motoren vereisen echter ook een extra hoeveelheid vermogen om te beginnen, dus zijn meestal gereserveerd voor serieuze race en krachtige stuurprogramma’s die van constante hoge snelheid en een hoog adrenaline rijden. Stadiumafstemming Een auto verhoogt in principe de kracht van de motor en stelt het in staat haar maximale potentieel in korte tijd te bereiken.

Turbochargers kunnen ook een turbo-converter omvatten, die op zijn beurt de druk van de lucht verhoogt die door de motor wordt gedwongen, die de kracht van de motor verhoogt en het verbruik van brandstof vermindert. Sommige van de andere wijzigingen omvatten de remap Turboarger-klep die een hoge stroomprestatie is geïnspireerd die een nieuwe klep heeft die een grotere hoeveelheid ruimte voor water mogelijk maakt om de motor op de topsnelheid in te voeren en de motor te verlaten. Een andere populaire modificatie omvat de mitselaar van de neergang en vloeistofverlies (DFMH) die twee hoge stroomprestatiedelen zijn die het verlies van druk in de buis verminderen door kleppen af te sluiten en meer ruimte voor de lucht toe te staan voorbij het vernauwde uiteinde te stromen.

De aanpassingen kunnen ook veel prestatiedelen bevatten die specifiek zijn voor een auto. Veel tuners zullen bijvoorbeeld de voorraadzekeringen vervangen door krachtige keramische zekeringen, waardoor een dramatische notitie aan het geluid van de auto wordt toegevoegd. Performance Tuning betekent veel verschillende dingen voor veel verschillende mensen, maar één ding dat vaak is, is het gebruik van ecu-tune-kits om de prestaties van de interne verbrandingsmotoren te veranderen. De meeste afstemmiddelen betekent bepaalde componenten van een motor veranderen of motoren vervangen door betere. Soms betekent een kleine afstemming veranderen hoe alles werkt, wat bekend staat als bussteming.

Busstemmingen omvat het afstemmen van een cars suspensie om een lagere of hogere veercompressie te hebben en de effecten van reizen te dempen door dempers aan te passen. Sommige wijzigingen betekenen eenvoudigweg toenemende of verkleinen van de kracht van een auto. Elk van de vier modificatiestadia van afstemming kan worden gestart bij verschillende RPM-reeksen, en iedereen kan worden voltooid bij matig tot hoog rpm, afhankelijk van het type wijziging dat wordt gedaan. Het uiteindelijke doel van een stemtechnicus is om de stroomversterking van de auto te vergroten, die wordt gedaan door de verbranding, compressie en luchtstroom te optimaliseren.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance